Complex Magnesium - Nejlíp vstřebatelný hořčík na trhu!

A je to tady! Náš druhý suplement je venku. Jedná se o COMPLEX hořčík + vitamín B6. A proč právě tento suplement? Náš první suplement, MegaMind, byl nadesignován tak, aby ti zajistil maximální energii, soustředěnost, motivaci a pomohl zredukovat stres během dne. Jednoduše díky němu přes den pojedeš jak motorová myš a budeš prodávat maximální mentální výkon. Nojo, ale i motorová myš potřebuje relaxovat a kvalitně spát, aby mohla dlouhodobě fungovat na 110%. A právě proto ti přinášíme hořčík + B6.

Magnesium Bisglycinát

Proč je hořčík důležitý?

Hořčík je nejen důležitý jako elektrolyt, což už možná víš z našeho článku o elektrolytech, ale podílí se i na fungování více než 300 procesů v lidském těle! Zároveň ho ale 70% lidí nepřijímá ze stravy dostatek.

 

Jaké funkce má v těle hořčík?

Jak už zmiňuji v předchozím odstavci, hořčík má v lidském těle přes 300 funkcí, ale mezi ty nejzásadnější patří.

✅ Podílí se na tvorbě ATP. To je buněčná energie, která pohání každou buňku ve tvém těle.
✅  Podílí se na tvorbě proteinů. Ty jsou důležité nejen pro to, abys měl pořádný bicáky, ale hrají zásadní roli i v kvalitě tvého imunitního systému, pokožky, vlasů a vlastně každé buňky, kterou v těle máš.
✅  Podílí se na kontrole tvorby nových buněk. Pokud chceme, aby buňky v našem těle fungovali správně a nedělaly víc neplechy než užitku, je potřeba, aby se správně utvořily a fungovaly jen po určitý čas. I na těchto procesech se podílí hořčík.

 

Komplexní souhra těchto funkcí vede k tomu, že je hořčík důležitý pro správné fungování srdce, svalů, mozku a nervů, kostního metabolismu, imunitního systému či regulaci hormonů jako testosteron, hormony štítné žlázy nebo Vitamínu D.

 

Co čekat od užívání hořčíku?

V praxi se můžeš těšit na benefity jako:

💊 Zvýšení sportovní výkonnosti
💊 Zlepšení kvality spánku
💊 Redukce příznaků deprese
💊 Menší PMS potíže
💊 Omezení počtu i intenzity migrén
💊 Snížení tělesné zánětlivosti

 

V úvodu, ale píšu, že náš hořčík ti pomůže s odpočinkem. Jak to tedy s tím Complex hořčíkem je? Náš hořčík totiž není obyčejný hořčík a k těm benefitům, které jsem vyjmenoval výše, ti navíc pomůže maximalizovat regeneraci a kvalitu spánku. Náš hořčík je totiž ve formě bisglycinátu a obsahuje navíc vitamín B6.

Magnesium Bisglycinát

Proč je forma hořčíku důležitá?

Většinu běžně dostupných hořčíků najdeš ve formě hořčík oxid, která je sice levná, ale špatně vstřebatelná. Peníze, které tak do běžně dostupných hořčíků investuješ, skončí vesměs v záchodě a to doslova. Complex hořčík je ve formě bysglycinát, která má o 75% lepší vstřebatelnost. Bisglycinát znamená, že na hořčík jsou navázané 2 molekuly aminokyseliny glycin. Glycin má v lidském těle relaxační účinky a tak ještě podpoří ralaxační účinky samotného hořčíku.

 

Na co je dobrý vitamín B6?

Vitamín B6 je důležitý pro tvorbu a metabolismus neurotransmitterů jako je serotonin, přezdívaný také hormon štěstí, nebo GABA, což je hlavní relaxační neurotransmitter. V neposlední řadě se účastní metabolismu aminokyselin takže ti pomůže maximalizovat gains. No a pomůže ti i s hormonální rovnováhou skrze regulaci prolaktinu, což se projeví zlepšením PMS příznaků a bolestivostí prsou.

 

Proč je forma vitamínu B6 důležitá?

Existuje hned několik forem vitamínu B6. V našem suplementu ale najdeš tu bezkonkurenčně nejlepší. A to formu pyridoxal-5-fosfát. Ta má naprosto bezkonkurenční vstřebatelnost a biologický efekt, díky čemuž dostaneš z jeho užívání maximum.

 

Co čekat od užívání COMPLEX hořčíku?

💪 Maximalizace sportovní výkonnosti
💪 Maximalizace kvality spánku
💪 Skvělá nálada
💪 Minimalizace PMS příznaků
💪 Minimalizace počtu a intenzity migrén
💪 Minimalizace tělesné zánětlivosti

 

Jak užívat COMPLEX hořčík?

Celkem doporučujeme užívat 2-3 kapsle denně. Naše magnézium má skvělé relaxační účinky. Takže nejlíp uděláš, pokud si je dáš cca hodinu před spánkem, aby jsi maximalizoval kvalitu spánku. Nebo si ho můžeš dát po tréninku, a dostat tak maximum z adaptace na trénink. Můžeš to i nakombinovat a dát 1-2 kapsle po tréninku a 1-2 kapsle před spaním.

 

Vyplatí se užívat hořčík?

Rozhodně ano. Hořčík zastává v našem těle přes 300 důležitých funkcí, ale 70% lidí ho nekonzumuje dostatek! Náš hořčík bisglycinát ti navíc v kombinaci s aktivní formou vitamínu B6 pomůže maximalizovat funkce, které hořčík v lidském těle má a navíc tě krásně vyklidní. Ať už máš za sebou náročný den, či trénink, či jen potřebuješ zklidnit mysl i tělo, po tom, co jsi najetý na MegaMind, Complex hořčík + b6 P5P je ten správný parťák.

Pavel Straka

Complex

Complex™ Better Sleep Magnesium

 
184 kr 207 kryou save 23 kr

Další články

Hořčík: Proč je tak důležitý a kdo by ho měl brát?
Hořčík je minerál nezbytný pro správné fungování těla. Okolo 70% lidí ho však nepřijímá dostatek, nepatříš mezi ně náhodou i ty? V dnešním článku se...
MegaMind - nejlepší nootropický suplement na trhu
Je to tady! Náš první vlastní supplement je venku. Představujeme ti MegaMind, nejlepší nootropický suplement na českém trhu. Proč jsme se rozhodli vytvořit právě MegaMind?...